Dvojna zmaga na Alpentour 2010 – Rezultati in poročilo

Posted: 07/06/2010 in Obvestila in poročila, Slovensko, Tekmovanja

 

(prihod na cilj – 2.dan, maraton)

Evo, pa sem nazaj!

Kljub manjši udeležbi monokolesarjev na Alpentour v Schladmingu-Dachstein je bila tekma za monokolesarje odlično izpeljana in sem z organizacijo zelo zadovoljen. Dosegel sem 2 zmagi in sicer v downhillu in 20km maratonu.

DOWNHILL:
4.junija (1.dan) je na uradni progi MTB downhilla za svetovno prvenstvo potekal downhill za gorske monokolesarje. Proga je bila odlična in zelo zahtevna, ampak po moji oceni je bila 2,9km dolga proga prekratka, kajti bila je res zanimiva.
Nekaj težav sem imel ob masivnem štartu na začetku, kjer se je proga kmalu zelo zožala in sem padel ter pristal na 3.mestu. -Ampak sem ta zaostanek kmalu nadoknadil in še pred koncem prve polovice proge prevzel vodstvo ter tekmo končal brez napake.
Na cilj sem pršel prvi s časom 6:27.85 in sicer 42.88 sekund pred drugo-uvrščenim Janijem Dobniku.
>rezultati downhill

MARATON:
2.dan je potekal 20km maraton po makadamskih poteh, asfaltu, travnikih, single gozdnih poteh, skratka vsega je bilo dovolj. Prav tako so bili strmi vzponi in strmi spusti. Prečkali smo tudi manjši potok, ki je bil super za kratko osvežitev po napornem vzponu.
Pri maratonu sem se veliko bolj namučil, saj je bila konkurenca veliko večja in mi je skoraj celo pot sledil Herbert Proß, avstrijski tekmovalec. Tekmo sem vodil prve 3/4 proge, potem pa sem izgubil prednost na zadnjem vzponu, malo pred zadnjim spustom. Kazalo je, da bom čez cilj prišel kot drugi, ampak mi je ob vračanju na cilj uspelo prehiteti Proß-a in tako zmagal s časom 1:26:47:7 .
>rezultati maraton >

Zahvaljujem se mojim sponzorjem 2simpl in monociklist.si, ki sta mi s sredstvi omogočila nastop v Schladmingu!

POVEZAVE:
monociklist.si
2simpl

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Komentarji
  1. […] češki tekmovalec, Jakub Rulf! V 27km cross country-ju je zmagal Herbert Proß (tisti, ki je na 20km cross country-ju Alpentour za mano zaostal 1min in 20 sek), drugo mesto je dosegel Florian Kaiser, tretje pa Martin […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s