Slovenija monokolesari!

Posted: 13/09/2010 in Obvestila in poročila, Slovensko

Kdo se še spomni, ko smo bili monokolesarji v Sloveniji še popolnoma na začetku? Druženja na celjskem petričku so bila fantastična in skupne ture, ki smo jih imeli in jih še imamo so bile nepozabne. In če pomislimo, kaj vse se je do danes spremenilo…?

Iti na tekmovanje in doživeti takšno izkušnjo je bilo zame takrat skoraj sanje in to se je tudi zgodilo, ko sem šel z Enkolo team takrat prvič na tekmovanje na Hrvaško, Vodice 2008. Bilo je res nepozabno, čeprav takrat nisem dosegel nobenih rezultatov je name to tako vplivalo, da sem končal z nogometom in se posvetil samo še monokolesarjenju. Torej, Slovenija je dobila svoj pravi team z elito, ki na tekmovanjih predstavlja našo državo in širi šport po vsej Sloveniji.

Do danes se je Enkolo team kar precej spremenil, zamenjal nekaj ”riderjev”, dobil svojo podobo in kar je zelo pomembno, začel organizirati tudi tekmovanja v Sloveniji in sodelovati z mednarodnimi ekipami.

Tekmovalci v Enkolo team-u danes sponzorirani s strani monokolesarske trgovine 2simpl:
-Vid Skrbinšek
-Urh Pantner
-Jani Dobnik
-Sandi Kastelic
-Urban Primožič
-Žiga Sternad (jaz)

Že v samem začetku smo imeli svojo podobo, katero smo lansko leto spremenili. Sedaj nas ljudje prepoznajo po naših oblačilih in logotipu:

Logotip ekipe in sponzorja

Dolgi in kratek dres

Hoody in T-Shirt

Trafko

Damjan, serviser, glavni za ekipo, sponzor, podpredsednik, voznik, …
V glavnem, naš ata 🙂

Monošole pa niso potekale samo na Petričku, ampak tudi nekaj let v Braslovčah, sedaj pa edina monošola poteka še v Preboldu, katero vodim jaz. Tu smo se monokolesarji veliko naučili in to smo morali nekje tudi pokazati. Tu in tam smo imeli kakšno predstavitev športa, poleg tega pa smo začeli organizirati tudi tekmovanja. Sprva je bilo to 2 leti na Celjski koči skupaj z društvom Brez Bremz, nato pa je prvič ločeno tekmovanje organiziral Urh Pantner v Braslovčah leta 2009 (Suc-K, Slovenian unicycle competition -K). Prvo leto se je tekmovanja udeležilo le 12 tekmovalcev iz Slovenije, letos pa smo imeli veliko večjo udeležbo in to kar prek 25. Poleg Slovencev, se je tekmovanja udeležilo nekaj tujih tekmovalcev kot so David Weichenberger, Felix Dietze, Lutz Eicholz in drugi… Že prvo leto smo imeli na tekmovanju zelo dobrega fotografa, Nika Poljanška, ki je naredil nekaj odličnih fotk tudi na 2.Suck-u. Naslednje leto se pričakuje še veliko večja udeležba!

Galerija I.Suc-K
Galerija II.Suc-K

Poleg zelo uspešnega Suck-a, pa je letos v Črnomlju potekalo še t.i. državno prvenstvo, Flip it Better, čigar glavni organizator je bil Vid Skrbinšek. Tekmovanja se namreč nisem mogel udeležiti, sem pa slišal same pohvale. Udeležencev je bilo 17, nastale pa so tudi zelo dobre fotografije, katere si lahko ogledate tukaj in tukaj.
Kar pa je zelo pomembno za prepoznavnost, da sta bila oba tekmovanja spremljana z televizijskima ekipama. Prispevke si lahko ogledate tukaj:


II.Suc-K


Flip it Better

Vsako leto, ko pogledamo nazaj, opazimo precejšen napredek. Poleg tega se opazi tudi veliko povečanje zanimanja za šport. Govori se tudi, da bo drugo leto v Sloveniji potekal svetovno znani EUC (Extreme unicycle competition), kjer se pričakuje prek 100 tekmovalcev s celega sveta… Več info. drugič.

Advertisements
Komentarji
  1. drmagnum pravi:

    Saj ne vem, kako težko je vam v teh klancih. Vem pa kako težko je že na kolesu, ko je potrebno premagati katero od strmin, ki se nam pojavijo na naših kolesarskih potovanjih. Letos sem na poti proti Soriški planini videl na eni izmed hiš naslonjen monocikel. Ne znam si predstavljati, kako bi se meni uspelo zapeljati z njim, če imam že z navadnih kolesom kdaj težave z ravnotežjem.
    Kapo dol vsakomur, ki to zmore.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s