12ur pekla v Steinachu!

Posted: 02/08/2011 in Obvestila in poročila, Slovensko, Tekmovanja
Oznake: , , , , , ,

Datum: Sobota, 30.julij 2011; 10:49 – Le še nekaj minut do začetka najtežje in najbolj naporne tekme v letošnji sezoni, ko naš mali tabor (Urh Pantner, Gašper Irman, Žiga Sternad) prispe v Silbersattel skiareno v Steinachu, Nemčija.

Za nami je 760km in 9ur vožnje, prihajamo pa z zamudo zaradi majhnih težav na poti. Na štartu se že pripravljajo vsi favoriti za zmago, mi pa hitimo z  registracijami in preoblačenjem. Nenaspani in rahlo utrujeni začnemo z ogledom proge in s poskusno vožnjo, takoj za tem pa sledi 1.krog individualne dirke v downhillu. Sam se dobro odrežem in osvojim 2. najboljši čas, Urh pristane na 4.mestu, Gašper pa pade na 10.mesto. (2.krog individualne dirke je bil naslednji dan zjutraj)

Nekaj minut za tem se začne ekipna dirka, ki se ne šteje na čas, ampak na št. spustov, ki jih naredi ekipa. V običajni ekipi so 4 tekmovalci (3 moški + 1 ženska), nas pa je bilo samo 3, kar je bolj naporno za posameznika. Naslednjih 12 ur smo vozili na 3 različnih progah, vzporedno pa sta bila samo 2 tekmovalca na progi (ko pride tekmovalec nazaj na štart, ga zamenja drug). Po koncu prve četrtine je imela naša ekipa 2 kroga prednosti, vendar pa je v ekipi prišlo do rahle krize, saj smo bili že vsi 3 tekmovalci izmučeni. Med odmorom smo se odločali ali bomo nadaljevali tekmovanje ali bi odstopili. Problem ni predstavljala samo pot, ki je bila za nami, ampak še pot, ki je bila pred nami v nedeljo, saj smo morali biti pravočasno doma (Urh in jaz sva morala v ponedeljek pravočasno v službo). 😦
Ko smo se okrepili s hrano in pijačo smo se vendarle odločili nadaljevati, ampak ni kazalo prav dobro, saj je v nadaljevanju sledil ”happy hour”, kjer so 45min bili na progi vsi 4 tekmovalci. Tu smo začeli izgubljati prednost, saj so druge ekipe pridobivale s krogi, zato sva z Urhom izbrala težjo pot. Tekmovala sva z 29” s prestavo, zato sva bila hitrejša, porabila pa sva veliko več moči. Ob koncu te proge so bile vse ekipe neodločene in ni se še vedelo kdo bo zmagovalec. -O tem je odločala zadnja proga!
Ta je bila izmed vseh tehnično najmanj zahtevna, vendar smo morali vsi porabiti svoje zadnje atome moči. Nekaj minut pred 22.00 je bil rezultat še neodločen, proga pa je bila osvetljena z reflektorskimi lučmi, zato se je bilo še posebej zabavno spuščati po strmini. Na koncu smo izvedeli rezultat, da je Enkolo team prevozil največ prog in sicer 81 ter za 1 progo premagal sledečo ekipo! 🙂

V nedeljo zjutraj je sledil le še 2.krog individualne tekme v spustu. Moje noge so bile utrujene od prejšnega dne, vendar mi je vseeno uspelo izboljšati čas iz prejšnega dne, vendar sem ostal na 2.mestu. Urh je pridobil 1 mesto, zato se mi je pridružil na stopničkah (3.mesto), Gašper Irman pa je še najbolj izboljšal čas in iz 10.mesta, preskočil na 5. mesto in dosegel 1.mesto v kategoriji U15.

This slideshow requires JavaScript.

Sponzor:

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s